L’Ajuntament retornarà l’IAE pagat per pimes i comerços que estigueren tancats durant la pandèmia

L’Ajuntament de València retornarà l’IAE pagat per aquells comerços, empreses i locals que van romandre obligatòriament tancats i sense activitat durant els mesos de confinament per la crisi derivada de la pandèmia de covid. La regidora d’Hisenda, María José Ferrer San Segundo, ha anunciat esta iniciativa del govern municipal que pot arribar, segons els càlculs previs, a una cuatía d’entre 700.000 i 800.000 euros.

“Durant la pandèmia, este Ajuntament va decidir continuar cobrant l’Impost sobre Activitats Econòmiques complet de l’exercici 2020, a comerciants, pimes, professionals i contribuents”, ha recordat la regidora i primera tinenta d’alcalde, qui ha subratllat que ja en el mandat anterior, quan ella mateixa exercia com a regidora de l’oposició “ja vam advertir que això podria generar denúncies, i que el cost seria més elevat per a les arques municipals que suspendre el cobrament”.

“I així ha sigut –ha afegit la delegada- a la vista de la interpretació que, per degoteig, estan declarant algunes decisions judicials recents, en les quals es posa de manifest que s’han donat “circumstàncies sobrevingudes” i reconeixent el dret a obtindre una rebaixa proporcional de la quota de l’IAE, sempre que s’haja produït una paralització total de l’activitat”.

En este sentit, el nou govern municipal “vol anticipar-se i facilitar eixe reintegrament perquè torne, com més prompte millor, als comerciants i activitats afectades pel IAE, de manera que evitem el pelegrinatge judicial i administratiu dels comerciants i contribuents, així com despeses i costos innecessaris, en les reclamacions relatives a l’IAE”, ha continuat explicat la primera tinenta d’alcalde i regidora d’Hisenda.

Per tant, la Junta de Govern Local ha aprovat este divendres iniciar els tràmits oportuns per a procedir a la devolució de la part proporcional de la quota de l’IAE en aquells supòsits en els quals hi haja hagut una paralització total de la indústria, el comerç o l’activitat econòmica, amb els requisits procedents. Per a això, es posarà a la disposició dels interessats una sol·licitud en la qual estos podran indicar les dades i adjuntar les declaracions necessàries per a accedir a la devolució.

Font: Ajuntament de València.

 

Si vols fer-nos qualsevol consulta, truca’ns o escriu-nos, estarem encantats d’atendre’t.

T’ha semblat interessant? Comparteix-ho!

FORMEM PART DE:

Col·laborem amb estes entitats, signes de qualitat i fiabilitat.