Entrevistes GASTRÒNOMA 2022

En aquest apartat podreu trobar entrevistes a carnissers, xarcuters, que pertanyen al Gremi, patrocinadors i càrrecs institucionals, realitzades durant la Fira Mediterrània Gastrònoma 2022.

Entrevista a María Sánchez, secretària general de CedeCarne (Madrid)

María Sánchez és la secretària general de CedeCarne, (Confederació Espanyola de Detallistes de la Carn). Des del Gremi de Carnissers-Xarcuters de València estem molt orgullosos de la seua assistència a la fira, així com per la seua presència en el nostre estand, i per la seua participació en la nostra taula redona en Gastrònoma 2022. María, ens aconsella que “no desistim, que és veritat que durant aquests anys de pandèmia el sector l’ha passat molt malament, però també s’ha esforçat tot el que ha pogut, no ha desistit, han demostrat de quina fusta estan fets, han estat a peu de canó des del primer moment, mai ha faltat proveïment per als consumidors en els nostres punts de venda”. A més, afirma: “els diria que intenten treballar per a aqueixos consumidors de confiança i fins i tot per a la gent nova que ens ha descobert, a més, gent d’edat més jove, que s’han adonat de la qualitat que tenen els nostres productes i que no per això som més cars, que aposten per la comunicació, per la innovació i sobretot per treballar braç a braç, perquè estem fent molt bé les coses”.

Entrevista a José Rodrigo, president del Gremi de Carnissers-Xarcuters de València

José Rodrigo deixa patent durant la seua valoració de Gastrònoma 2022 que “el Gremi de Carnissers-Xarcuters venim a Gastrònoma perquè tots els agremiats tinguen la seua casa ací, en la fira més important de tot el Mediterrani, perquè ací no sols hi ha estreles Michelin, sinó que enguany han vingut carnissers excel·lents, i de tot arreu.
 
Aquesta edició ha sigut un èxit, un regal, i per això ha sigut inoblidable. GRÀCIES”. 
 
 
 
 
 

Entrevista a Miquel Clemades, director del Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana

Miquel Clemades és el director gerent del Centre d’Artesania de la CV. En preguntar-li què és per a ell el Gremi, es va esplaiar positivament, comentant: “el Centre d’Artesania es dedica a promocionar tots els oficis artesans i que el Gremi de Carnissers-Xarcuters és un gremi molt antic que, sense perdre la tradició, ha sabut innovar, ha sabut elaborar productes de 5a gamma i donar al consumidor el que demanda actualment.
 
Perquè realment el valor diferencial de la carnisseria artesana és oferir una cosa diferent, oferir qualitat i cada carnisser o carnissera artesana posa una mica de si en l’element que aporta”.
 
 
 
 

Entrevista a Justo González, representant de Pagani Chef

Justo González representa a la signatura italiana Pagani Chef i, com cada any, ens ha brindat el seu suport en Gastrònoma 2022.
 
Justo assegura que “el Gremi aporta molt, perquè ha sigut capaç d’aglutinar tot un sector de professionals, està molt ben organitzat, té molt recorregut, ha fet un tomb important, però ha de continuar creixent, i està segur que ho farà”.
 
 
 

Entrevista a Sergio González, representant d' Augusta Vitrines

Sergio González representa a Augusta Vitrines, i confirma que “el nostre va ser un enamorament sobtat: ens vam conéixer, els va agradar el producte, ens agrada com treballeu, i, a partir d’ací hem estat donant-vos suport en la revista del Gremi, en l’estand en Gastrònoma etc perquè el sector s’enfortisca”. 
 
A més, assegura que Augusta i Lumilight mariden perfectament perquè el bon fred i qualitat de Vitrines Augusta més l’espectacular llum de Lumilight fan conservar les propietats del gènere i del producte, fent-lo vistós perquè salte a la cistella del client final”.”
 
 

Entrevista a Juan Ángel Molina, representant del CIJAM

“La nostra funció i procés principal és el següent: el que es fa normalment en el dia a dia de manera natural s’està introduint en un ordinador també de manera natural, no hi ha res complicat ni difícil, el nostre objectiu és fer tot el relacionat amb la informàtica i programació, fàcil per a tot carnisser o xarcuter”.
 

Entrevista a Francisco Cabo, responsable comercial de Xarcuteria La Selva

El nostre fort és la fabricació de pernil cuit i pit de titot i bacon, encara que els hem acompanyat amb productes curats que s’han anat introduint al llarg de els canvis que hi ha hagut durant la nostra història”.
 

Entrevista a Isidora, de Carnisseria Isidora (Utiel-Requena)

Isidora, de Carnisseria Isidora (d’Utiel – Requena), exposa que “el Gremi és una visibilitat gran del meu producte, del meu comerç, i la força que tenim és gràcies a ell”.
 
 

Entrevista a Adrián Lleonart, de Carnisseria- Xarcuteria Alameda (Foios)

Adrián Lleonart és agremiat des de fa aproximadament quinze anys, i per a ell el Gremi és el segell de TOTS els carnissers, és una associació que realment engloba tot l’ofici”.”
 

Entrevista a Yolanda i Miguel Aliaga, de Carns Aliaga (Serra)

Per a tots dos, propietaris de la xarcuteria artesana situada a Serra, és molt important el Gremi, ja que “estan sempre en comunicació amb els seus propis companys i informats, per a poder oferir sempre el millor”.
 

Entrevista a Natalia Estellés, de Carnisseria Palanca (Mercat Central de València)

Natalia Estellés és agremiada, com ella mateixa exposa, “des que té ús de raó”, a més de ser 4a generació de carnisser. En aquesta entrevista es dona a conéixer, ens explica què és per a ella el Gremi de Carnissers@-Xarcuters de València i ens aporta diverses idees que podem incloure per a ser millors.

Entrevista a Ana i Vero Escobar, de Carns Viver (València)

Ana i Vero Escobar pertanyen a “Carns Viver”, una carnisseria que abans portava més el seu pare, Paco Escobar però que, ara, està fent un tomb molt nou i modern amb elles com a protagonistes.
 
Elles continuen dedicant-li temps als seus estudis, però a partir de la crisi que va haver-hi, van començar a ‘tirar mà’ d’aquest ofici que, com exposa la major, no és a soles estar darrere del taulell, sinó que és un ofici molt bonic, on coneixes a molta gent, tractes el producte, veus els productes en tot el seu procés, des de ramaderies o granges, fins que es ven als clients”. Ana, per la seua part, confirma que no és només un ofici, sinó una passió, el teu tot”.”
 

Entrevista a Carlos Catalá, de Carnisseria Catalá (Aldaia)

“Carlos Catalá, com a persona jove i emprenedora, ens assegura que l’ofici de carnisser no és tan sacrificat com sempre s’ha pensat, sinó que és un ofici molt bonic que et permet fusionar la matèria primera, la cuina i sobretot a valorar la proximitat i el tu a tu” del dia a dia amb el client.”