INSTITUCIONAL

2022

Al llarg d’aquest exercici 2022 i continuant amb un dels principals projectes del Gremi d’apostar per la formació i evolució del nostre sector, hem continuat amb les reunions amb la CONSELLERIA D’EDUCACIÓ, CULTURA I ESPORT – secretària de la Direcció General de FORMACIÓ PROFESSIONAL, amb Sr. MANUEL GOMICIA GIMENEZ, unint-nos també a través de FEDACOVA amb el Gremi de FORNERS.

A conseqüència del treball realitzat a través de l’Institut Valencià de Qualificacions Professionals, CONSELLERIA D’EDUCACIÓ, CULTURA I ESPORTS, ens han confirmat que ja serà possible poder obtindre aquest reconeixement.

Aquest procediment va ser resolt el passat 7 de novembre, per la qual cosa a partir de gener de 2023 podrem iniciar el mateix.

En el nostre afany de donar visibilitat al Gremi i als seus agremiats, hem participat en diversos programes tant de televisió com de radiofònics.

Formem part del comité dels III PREMIS GASTROCOPE, celebrats al maig de 2022.

Al juliol de 2022 vam assistir a la GAL·LA NIT DE LA FP DE LA COMUNITAT VALENCIANA.

També vam assistir a la NIT DE L’ECONOMIA VALENCIANA, per la nostra pertinença a Camara de Comerç de València.

El passat 17 de juliol a la fàbrica de Montgat, Barcelona, l’empresa Cruz va inaugurar les seues noves instal·lacions amb la festa Carnival Cruz Meat Festival, a la qual va assistir José Fuster com a membre de la Junta Directiva del Gremi. En aquesta trobada es va poder gaudir d’un curs de cuina amb el xef Miquel Antoja, una zona de brasa a la qual Javier Brichetto, ceo i xef del restaurant Piantao de Madrid, va cuinar, amb diferents tècniques de brasa, 5 lloms acabats de tallar i madurats, a més de moltes zones i activitats.

En col·laboració amb la CONSELLERIA D’AGRICULTURA hem participat en la campanya MOLT DE GUST iniciada per aquest organisme, per a potenciar els productes de proximitat de la nostra Comunitat.

Igual que en anys anteriors, col·laborem amb la Direcció General de Comerç i Consum en la campanya del xicotet comerç del 25 d’octubre de 2022.

Com a integrants de CONFECOMERÇ, estem adherits a la campanya PRINCIPIS PER A RECUPERAR ELS PRINCIPIS que continuarà durant 2023, a fi de continuar la labor de promocionar al xicotet comerç, comerç de proximitat. Aquesta campanya ha sigut guardonada amb diversos premis.

I com no, continuem donant visibilitat a nuestr@s agremiad@s per a donar visibilitat, per consegüent, als nostres negocis.

El nostre agremiat La Carnisseria Vicente Giner ha obtingut la certificació «UNEIX 175001 2004: Qualitat de Servei del Xicotet Comerç», atorgada per la Fundació Valenciana de la Qualitat.

A més, en els últims anys s’ha registrat la marca «Raval Roig» per als embotits elaborats en la Carnisseria Vicente Giner en l’Oficina Espanyola de Patents i Marques del Ministeri de Ciència i Tecnologia.

La història de la carnisseria de Vicente Giner va començar a escriure’s, ni més ni menys que en 1864, per la qual cosa el 9 de novembre en el Teatre Principal d’Alacant se li va retre homenatge en la III GALA D’EMPRESES CENTENÀRIES.

José Fuster, de Carns Fuster ha sigut premiat, en nom de la Ministra d’Indústria, Comerç i Turisme -Reyes Maroto- i de Juan Francisco Martínez –Director General de Política Comercial– en la convocatòria dels Premis Nacionals de Comerç Interior 2022 en la categoria de Premis al Xicotet Comerç.

L’acte de lliurament de premis es va celebrar el 10 de novembre, en la localitat de Zumárraga (Guipúscoa), i va ser presidit per l’Excma. Sra. Ministra d’Indústria, Comerç i Turisme.

La televisió valenciana Àpunt va visitar, a Jarafuel, a la nostra agremiada Otilia Martínez, de Carnisseria Artesana *Otilia.

Vicente, el marit i company de *Otilia en el seu negoci, va contar que per a ells era molt important la seua carnisseria, ja que estava vigent des de 1986 comentant, entre riures, que aqueix mateix any va aparéixer l’IVA.

La nostra agremiada Cristina Vicent va participar en el reportatge del periòdic LA VANGUARDIA, “Retrat humà de les inquietuds del xicotet comerç valencià atabalat per la crisi”.

Estem potenciant la distinció dels nostres agremiats i agremiades amb el Segell identificatiu realçant el valor d’unió per a la consecució dels nostres objectius i de la ‘gran família’ que conformem.

En Grecarval continuem treballant amb la Conselleria de Sanitat en la Seguretat Alimentària.

2021

Com sabeu, un dels principals projectes del Gremi, davant de la necessitat de canviar la realitat actual del nostre sector i constituir una ferramenta que impulse el canvi i adaptació del mateix, és apostar per la formació. Per això hem de ser capaços de desenrotllar estratègies competitives, i instrumentar metodologies eficients que donen resposta a la nostra problemàtica i necessitats. Açò passa per configurar la Carnisseria amb Futur.

En este sentit com ja iniciem en 2019 i 2020, hem continuat treballant amb la CONSELLERIA D’EDUCACIÓ, CULTURA I ESPORT – secretària de la Direcció General de FORMACIÓ PROFESSIONAL, reunint-nos diverses vegades amb D. MANUEL GOMICIA GIMENEZ, Director d’esta àrea, així com amb el Director del CENTRE D’ARTESANIA DE LA COMUNITAT Valenciana, a qui hem traslladat també esta problemàtica, i estem unint esforços amb FEDACOVA així com amb el Gremi de FORNERS.

Pel que fa al tema de subvencions, hem acudit a totes aquelles reunions promogudes per la Generalitat Valenciana, i vos hem passat la deguda informació entorn dels portals que s’han creat a este efecte, tant per a ajudes en comerç com en digitalització.

A més, i pel que fa a este tema, hem mantingut reunions amb la DIRECCIÓ GENERAL DE COMERÇ, amb la seua Directora Sra. Rosa Ana Vaig seguir, amb vista a revisar les subvencions que actualment atorga este organisme, i perquè siguen incloses en les mateixes l’obrador de la nostra carnisseria. Per a això continuem treballant presentant aquella documentació que ens han sol·licitat. Esperem que de cara als pròxims exercicis 2022/2023, podem aconseguir este objectiu.

En esta ultima reunió de novembre, van quedar pendents matisar diversos punts, que reprendrem a primers del pròxim exercici 2021.

En el nostre afany de donar visibilitat al Gremi i els seus agremiats, hem participat en diversos programes radiofònics. Al febrer nostre President, José Rodrigo Ferrer va participar en RÀDIO INTERECONOMIA.

Posteriorment el Vicepresident del Gremi, Francisco Escobar, participe en PLAÇA RÀDIO, on informe sobre les noves campanyes que s’estan duent a terme a nivell nacional, per a la promoció del nostre sector.

El 30 de març de 2021, i a pesar de les limitacions per la COVID-19, realitzem la nostra Assemblea General Ordinària, via online, per a marcar l’estratègia que s’ha de seguir en els pròxims mesos.

Durant este exercici, hem continuat mantingut les reunions corresponents amb els nostres socis tant a nivell autonòmic com nacional, a través de CEDECARNE i CARVAL.

Com a integrants de CONFECOMERÇ, també hem assistit a totes aquelles reunions en què s’han tractat temes derivats del xicotet comerç i hem participat en col·laboració amb esta organització en la creació de l’informe “XICOTET COMERÇ VALENCIÀ, CAP A LA MADURESA DIGITAL” en col·laboració també amb la Diputació de València.

Hem participat, en col·laboració amb Confecomerç i l’Ajuntament de València, en la campanya RECICLES, sistema de reciclatge digital per a cuidar la sostenibilitat del planeta.

Dins de les activitats institucionals, informar que el Gremi ratifique el Conveni de Col·laboració entre Caixa Popular i Confecomerç, amb vista a obtindre condicions beneficioses per a nuestr@s agremiad@s.

Continuem tenint reunions amb les distintes administracions per a aconseguir una formació reglada.

FORMEM PART DE:

Col·laborem amb estes entitats, signes de qualitat i fiabilitat.