Comença el compte arrere de la Trobada Anual d’Artesans de la Carn (EAAC)

Comença el compte arrere. La Trobada Anual d’Artesans de la Carn (EAAC) ja té tot llest perquè experts professionals del comerç carni mostren les tendències que estan configurant el present i, sobretot, el futur del sector. Una cita pensada per a posar en valor als professionals de la pollería, carnisseria, casquería i xarcuteria. L’esdeveniment està sent organitzat per Cedecarne i Agrifood Comunicació, i amb el patrocini de ElPozo Alimentació, l’empresa càrnia Loriente i Cruz S.L; la col·laboració de la Comunitat de Madrid, la IGP Cecina de Lleó, IGP Porc de Terol, IGP Vedella Gallega, IGP Ternasco d’Aragó i la DOP Pernil de Terol.

En un mercat on la competència i el relleu generacional estan cada vegada més presents, aquest tipus d’oficis tradicionals revela que la innovació ha adquirit un paper crucial de cara al futur, presentant-se com un avantatge competitiu dins del mercat artesanal.

Sota el lema “Construint un futur junts”, el programa es dividirà en dos dies i girarà entorn de tres blocs amb temàtiques d’interés: futur del comerç de la carnisseria i xarcuteria, reptes tecnològics i perspectives econòmiques.

Durant el primer dia de programa, tindrà lloc un sopar en la qual es durà a terme la presentació de la Selecció Espanyola de Carnissers, encarregada de representar als professionals d’Espanya en concursos i exhibicions nacionals i internacionals. A continuació, tindrà lloc una ponència sobre “Mites i faules sobre la ramaderia i la carn”, a càrrec de José Manuel Álvarez, coordinador de comunicació de Carn i Salut, en la qual es posaran de manifest les bondats d’aquest producte. Després del sopar, es donarà pas al monòleg “De què rius?” de la mà de l’humorista Santiago Molero.

La jornada següent, que començarà amb la inauguració institucional, estarà dividida en diversos blocs. El primer d’ells comptarà amb una taula redona sobre “El futur del sector carni”, en la qual participaran ponents experts del sector com Àlex Castany, de Sanmartí 1850; Natalia Estellés, de Palanca Carnissers; Trinidad Gómez, de Sertina; i Juan Carlos Mañú, de Carnisseries Juan Carlos.

Durant el segon bloc es tractaran temes com les “Noves alternatives de valor afegit”. Per a això, es comptarà amb la presència de Rafael Cruz, de Cruz S.L.; i Carlos Catalá, de Carnisseria Catalá.

Sens dubte, dos blocs molt atractius perquè els professionals del comerç carni no es perden aquesta cita per a incrementar els seus coneixements i augmentar la seua competitivitat a nous mercats.

El tercer bloc tindrà un caràcter econòmic i començarà amb la ponència titulada “Gestió econòmica i rendibilitat del punt de venda”, de la mà de l’economista Emilio Ábalos. A continuació, es durà a terme la ponència “El relleu generacional a les botigues” a càrrec d’Alberto Ederra, de Carnisseria Ederra; i Patxi Goñi, carnisser jubilat.

El programa finalitzarà amb la ponència “Carnissers influencers. Els professionals de la carn i els seus productes en RR.SS.” impartida per Raquel Acosta, talladora de pernil; i *Elma Fernández, Digital Meat Manager en Rubiato Parets, enfocada a l’ús de les xarxes socials com a noves opcions de mercat per al creixement del comerç carni. Finalment, es durà a terme el lliurament dels I Premis Artesans de la Carn

Si ets professional del comerç carni, inscriu-te.

El EAAC ha posat a la disposició dels assistents diverses modalitats de participació, com la inscripció completa durant els dos dies i al sopar de la trobada, incloent-hi l’allotjament en el RafaelHoteles Atocha de Madrid, o la possibilitat d’assistir al sopar al costat d’un acompanyant.

Tot aquell que estiga interessat a formar part d’aquest projecte pot obtindre informació a través de la Secretaria Tècnica en el 917217929 o en info@artesanoscarne.com. Per a més informació del EAAC pot consultar-se la pàgina web www.artesanoscarne.com i els perfils en les xarxes socials Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn i YouTube.

Font: Artesans de la Carn.

Si vols fer-nos qualsevol consulta, truca’ns o escriu-nos, estarem encantats d’atendre’t.

T’ha semblat interessant? Comparteix-ho!

FORMEM PART DE:

Col·laborem amb estes entitats, signes de qualitat i fiabilitat.