La falta de relleu generacional posa en perill l’ofici de carnisser

El Gremi de Carnissers i Xarcuters de València demana una formació qualificada que atraga gent cap a l’ofici

El Gremi de Carnissers i Xarcuters de València demana una formació qualificada davant de l’amenaça de quedar-se sense relleu generacional. Asseguren que no troben personal per a treballar, i que cada vegada tanquen més negocis per aquesta qüestió. La clau –diuen– és atraure la joventut.

 

Vicent Bau treballa de tota la vida a la carnisseria. El seu avi va obrir el negoci que ara, després de molts anys coneixent-lo, dirigeix ell. “Som la tercera generació. A mi me’l va ensenyar mon pare i és la formació que he rebut”, assegura.

Però aquest relleu generacional està en perill d’extinció, igual com els seus negocis. “Veig que molts companys abaixen la persiana quan es jubilen i no hi ha continuïtat”, lamenta Vicent.

A la falta de relleu s’afig que tampoc troben gent que s’hi vulga dedicar. “Cada vegada la gent treballa en altres llocs diferents d’una parada de mercat, com xarcuter o carnisser. Hi ha menys gent que siga professional”, afirma Nacho Laguarda, gerent de la xarcuteria Manglano.

El Gremi de Carnissers i Xarcuters de València demana una formació qualificada que atraga gent cap a l’ofici. “Voldríem que es posara en marxa una línia de formació professional perquè això faria que la gent jove coneguera l’ofici”, explica el president del gremi, José Rodrigo. A més, els professionals recorden que cada volta que, tanca una carnisseria, es perden molts coneixements. Per això aposten perquè, després de la formació, els alumnes facen pràctiques a les carnisseries, ja que és on –realment– s’aprén l’ofici.

VÍDEO COMPLET, ACÍ: https://www.apuntmedia.es/noticies/economia/falta-relleu-generacional-posa-perill-l-ofici-carnisser_1_1681167.html

Font: Àpunt Mèdia.

 

Si vols fer-nos qualsevol consulta, truca’ns o escriu-nos, estarem encantats d’atendre’t.

T’ha semblat interessant? Comparteix-ho!

FORMEM PART DE:

Col·laborem amb estes entitats, signes de qualitat i fiabilitat.