VOLS ADQUIRIR EL CERTIFICAT DE PROFESIONALITAT, POSAR EN VALOR LA NOSTRA EXPERIÈNCIA LABORAL I, PER TANT, EL NOSTRE SECTOR?

Comencem amb l’explicació!

Ja s’ha publicat la RESOLUCIÓ del Director General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial per la qual s’inicia el tràmit per a dur a terme el procediment de Reconeixement de la Competència Professional Adquirida per Experiència Laboral i Formació no formal, és a dir, el Certificat de Professionalitat.

Ara teniu l’oportunitat d’aconseguir-ho! Això sí, cal tindre en compte diverses coses.

En primer lloc, HAUREU DE COMPLIR UNA SÈRIE DE REQUISITS:

 •  Nacionalitat espanyola o permís de residència en regla.
 • 18 anys complits per a qualificacions de nivell I i 20 anys per a qualificacions de nivell II i III.

En segon lloc, TROBAR-SE EN ALGUNA D’AQUESTES DUES SITUACIONS:

 • Experiència laboral mínima en els últims 15 anys, relacionada amb el sector professional, de:
  2 anys i 1200 hores, per al nivell I.
  3 anys i 2000 hores, per al nivell II i III.
 • O una formació no formal mínima, en els últims 10 anys, relacionada amb un sector professional:
  200 hores per al nivell I.
  300 hores per al nivell II i III.

Ara sí, quin és el procediment a seguir?

 1. El candidat/a se inscriu en el següent enllaç: https://n9.cl/2qr8z
 2. Una vegada inscrit/a heu d’estar molt atents/es al correu electrònic o telèfon de contacte, ja que us citaran per a començar el procediment. Per això heu d’assegurar-vos que ho traslladeu correctament en la sol·licitud.
 3. A partir d’aquest moment es posaran en contacte amb aquell/a candidat@ i se li sol·licitarà l’aportació dels documents que acrediten que té la suficient experiència professional i/o formació no formal suficient per a participar. Aquesta documentació consisteix en:
 • La teua Vida Laboral
 • Contractes o certificacions d’empresa, de treballs exercits dins dels 15 anys anteriors a la convocatòria.
 • I els vostres certificats de formació no formal, cursats dins dels 10 anys anteriors a la convocatòria.Els contractes i els certificats de formació han d’estar relacionats amb el sector professional en el qual vulgueu obtindre el reconeixement.

4.  A continuació, un assessor/a, expert en la matèria, us ajudarà a definir el vostre objectiu en presentar-vos i a recopilar i ordenar totes aquelles evidències que recolzen la vostra trajectòria professional (Vida Laboral; Contractes, Certificats d’Empresa, premis, participació en Jornades i Congressos, Formació rebuda i Impartida, etc.).  A la vista de la trajectòria del candidat/a la persona assessora li proposa les Qualificacions a les quals ha d’optar en l’avaluació (això pot suposar 2 o 3 reunions del candidat amb la persona assessora).

5.  Un avaluador/a, també expert en la matèria, avalua al candidat/a, però no són exàmens a l’ús. En primer lloc, analitzarà la seua trajectòria professional i formativa i decideix quines Unitats de Competència d’una Qualificació Professional pot haver adquirit per la seua trajectòria, normalment es fa a través d’una entrevista i si ho considera necessari pot sotmetre a la persona candidata a alguna simulació professional per a comprovar aspectes concrets de la qualificació Professional (això de nou pot suposar 2 o 3 reunions del candidat amb la persona avaluadora).

6.  Finalment, s’acrediten oficialment les Unitats de Competència obtingudes pel candidat/a. Si obté totes les d’una Qualificació podrà obtindre un Certificat de Professionalitat de Nivell 1, 2 o 3, i en qualsevol cas si té el requisit d’accés pot, en cursar un Cicle Formatiu, convalidar fins a 2/3 de les assignatures.

Volem que la vostra experiència professional quede reconeguda. Si us sorgeix qualsevol dubte o problema, no dubteu a dirigir-vos al Gremi!

Us animem a obtindre aquest certificat per a POSAR EN VALOR LA NOSTRA EXPERIÈNCIA LABORAL i per tant, el nostre sector.
 
Gràcies per la vostra col·laboració.

Si vols fer-nos qualsevol consulta, truca’ns o escriu-nos, estarem encantats d’atendre’t.

T’ha semblat interessant? Comparteix-ho!

FORMEM PART DE:

Col·laborem amb estes entitats, signes de qualitat i fiabilitat.