Un carnisser de quarta generació de Torís, entre els millors d’Espanya

«Nous temps, nova perspectiva, però mateixa essència». Aquesta frase forma part del missatge que dona la benvinguda a la web oficial de la carnisseria que Ismael Boluda gestiona en el mercat de Torís. Ismael representa la quarta generació de la seua família en el negoci i, als seus 28 anys, acaba de ser distingit per la Confederació Espanyola de Detallistes de la Carn (Cedecarne) amb el Premi Jove Artesà per la seua capacitat per a adaptar un establiment quasi centenari -l’any 2025 complirà un segle- als nous temps amb innovació en els productes i tècniques, a més d’haver sabut aprofitar les noves tecnologies per a donar a conéixer el seu treball i ampliar el cercle de potencials clients, també amb la venda «en línia».

Ismael Boluda, a la derecha, en la tienda del mercado municipal de Turís.

Ismael Boluda recorda haver ajudat «tota la vida» en la carnisseria familiar, encara que assegura que mai se li havia passat pel cap quedar-se a treballar en ella. Amb tot, la seua formació acadèmica en cursar el grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments, al qual va sumar el Màster en Ciència i Enginyeria dels Aliments, va centrar la seua activitat laboral en el sector de l’alimentació. De fet, professionalment ha estat vinculat a una empresa de productes lactis, a una de colorants naturals i a una del sector carni fins que l’1 de juliol de 2022 va prendre formalment les regnes del negoci familiar: Carnes Boluda.

Carns madurades

Boluda va reformular el model de negoci sense perdre «l’essència d’una carnisseria tradicional amb embotits artesanals», ja que elabora el seu propi pernil dolç o els seus patés, encara que va introduir en la seua carta carns madurades i altres productes elaborats, en particular una àmplia oferta d’hamburgueses -la web dona compte per exemple d’hamburgueses de porc amb bròcoli, amb formatge, amb carlota, o hamburguesa de boví madurada, entre altres- i no dubte a assenyalar, que la innovació «s’ha notat» en la marxa del negoci.

Besnet, net, fill de carnissers, el nou titular havia ajudat a la botiga, però mai va pensar a quedar-se a treballar

«La carnisseria dels meus pares era més tradicional, més de tota la vida, ara ve més gent jove, gent d’altres pobles que ha vist en les xarxes socials el que fem i veuen nous productes que no totes les carnisseries artesanals tenen», explica aquest carnisser de Torís.

El premi nacional Jove Artesà que va rebre el passat cap de setmana en el marc de la primera Trobada Anual d’Artesans de la Carn celebrat a Madrid representa per a Boluda «un reconeixement al fet que, encara que portem poc temps, es fan les coses bé, i un reforç per a seguir igual», explica, al mateix temps que destaca que es tracta d’un treball en equip en el qual participa la seua dona, la seua mare i altres dues treballadores. «Estem lluitant perquè es conega l’ofici de carnisser perquè amb els nous corrents vegans, que jo respecte, sembla que no estiga bé vist quan és una professió de tota la vida», exposa Ismael Boluda.

Va assumir el negoci en l’estiu de 2022 i ha innovat en productes i tècniques, a més d’en la promoció

Carnes Boluda és hui l’hereua del negoci fundat en 1925 per Vicente Boluda i Josefa Corell que, propietaris d’un ramat d’ovelles, van pensar a muntar una carnisseria per a oferir els seus animals en millors condicions. El seu fill Vicente va agafar les regnes del negoci després de la Guerra Civil i va canviar el bestiar per porcs i, en la mesura que va augmentar la càrrega de treball, va optar per centrar-se en el comerç i va abandonar la gestió del bestiar. Al seu avi seguirien els seus pares i, en aqueix ínterim, es va ampliar el negoci amb una marró en el mercat.

El negoci artesanal compta hui amb pàgina web en la qual Ismael Boluda promociona el seu establiment, explica com treballa i també embene els seus productes. «A poc a poc anem fent camí. Encara que no som top venda, no ens podem queixar», assenyala en relació amb el comerç en la xarxa.

Aquest carnisser reivindica els avantatges del xicotet comerç enfront de les grans superfícies: «No podem competir ni en preus ni en horaris amb elles, podem competir en qualitat, ser pròxims i que l’experiència del client siga bona i sàpia que són productes que gaudiran. Tot, amb la porta oberta als nous corrents, ser hàbil a introduir les noves tecnologies, però sense perdre el caràcter tradicional del negoci», recorda.”

Font: El Levante.

Si vols fer-nos qualsevol consulta, truca’ns o escriu-nos, estarem encantats d’atendre’t.

T’ha semblat interessant? Comparteix-ho!

FORMEM PART DE:

Col·laborem amb estes entitats, signes de qualitat i fiabilitat.