Posant el valor la fp, ferramenta que impulsa el canvi i adaptació del sector

De tots és sabut la problemàtica actual del xicotet comerç d’alimentació, en general, i del sector de carnisseria-xarcuteria tradicional en particular.

  • GRECARVAL entén que la formació professional ha de ser un instrument eficaç, tant per a la direcció de l’empresa, com per al treballador objecte d’esta. Ha de ser plantejada com a sistema planificat i aplicat a la solució de problemes organitzatius, i a la consecució d’objectius perfectament definits, que no pot improvisar-se, i on els fonaments de la seua planificació responguen a situacions concordes amb la realitat empresarial.

  • És per això que anit vam tindre presència en la gala “El valor de la FP”, a la qual va assistir la nostra presidenta, Raquel Vañó, de Carnisseria el Gourmet. Actualment, estem en el procés de concessió del certificat de competències professionals per a l’ofici de carnisseria-xarcuteria, d’ací el nostre gran interés per assistir a este esdeveniment, a més dels quals es facen en un futur, per a saber totes les novetats que ens concernixen.

Durant la clausura de la jornada ‘El valor de la FP’ celebrada a l’Auditori de Música d’Alacant (ADDA) i en la qual es va reconéixer la labor d’estudiants, centres i empreses en la Formació Professional, el cap del Consell va defendre l’FP com «una opció formativa guanyadora” i “un puntal de cohesió, oportunitats i igualtat per a la societat”. En la seua intervenció, Carlos Mazón va assenyalar que “l’obstinació ambiciosa de la Generalitat amb l’FP” es traduïx en un augment de grups, places, pràctiques formatives en empreses, cursos d’especialització i cicles per a alumnat amb necessitats educatives específiques. Així, es va referir a este impuls per a garantir els cicles formatius a la societat “siga com siga la seua situació personal, familiar o laboral”.

Carlos Mazón va defendre que l’aposta per l’ocupabilitat significa donar resposta a les demandes del sector empresarial com a “personal qualificat, especialització des del minut un, perfils adaptats al 100% a l’entorn professional en general i perfils formats al 100% per al treball en particular”. En este sentit, va mostrar la seua voluntat de protegir “eixe espai comú de cooperació entre l’administració, l’empresa i l’àmbit docent” perquè “ens juguem massa en un entorn professional cada dia més exigent, en el qual les inversions trien amb molta cura el lloc on desenvolupar-se”.

Així mateix, va assegurar que el que succeïsca amb el resultat d’este model de Formació Professional “serà determinant per a consolidar l’atractiu inversor de la nostra terra i també com a reclam per a les inversions del futur”. Per tot això, va concloure que “és temps d’especialització, de polivalències, de solidesa formativa, i de saber adaptar-se als canvis. És el moment de més Formació Professional perquè és el moment de més ambició i de més ocupació”.

Finalment, el conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, va indicar que “la Formació Professional continua millorant en prestigi i acceptació al nostre país, ja que és triada per 1 de cada 3 estudiants d’ensenyament postobligatori i representa ja la modalitat educativa amb major taxa de creixement en alumnat matriculats”.

Si vols fer-nos qualsevol consulta, truca’ns o escriu-nos, estarem encantats d’atendre’t.

T’ha semblat interessant? Comparteix-ho!

FORMEM PART DE:

Col·laborem amb estes entitats, signes de qualitat i fiabilitat.