La selecció de carnissers comença a rodar

Bruno Casal, propietari de Carnisseria Bruno (Narón, La Corunya), i José Luis Collazos, docent i assessor de carnisseria, han sigut nomenats seleccionador i entrenador -respectivament- de la Selecció Espanyola de Carnissers que estem posant en marxa des de la Confederació Espanyola de Detallistes de la Carn (CEDECARNE), per a poder participar de forma organitzada en les cada vegada més freqüents competicions i exhibicions internacionals del sector.

Amb la incorporació d’aquests dos professionals, la selecció fa un pas més i durant les pròximes setmanes es durà a terme l’elecció definitiva d’integrants de l’equip, que procediran de diferents punts d’Espanya i estaran especialitzats en totes les disciplines (especejament gruixut i fi, elaboració artesanal, preparació en taulell, etc.). La presentació oficial dels mateixos es durà a terme el pròxim 30 de setembre, en el marc de la I Trobada d’Artesans de la Carn.

La posada en marxa d’aquesta iniciativa persegueix “posar en valor la professió de carnisser davant la societat i donar visibilitat a un sector cada vegada més valorat i conegut fora d’Espanya, però no tant en territori nacional, on, no obstant això, hi ha grans professionals que res han d’envejar als famosos carnissers francesos o belgues, on l’ofici compta amb un gran prestigi i reconeixement”, afirma María Sánchez, Secretària General de CEDECARNE.

Sobre Bruno Casal: carnisser de professió des de fa més de 20 anys, especialitzat en elaborats i especejaments, donant valor als productes de proximitat i les races autòctones. Ha sigut formador de carnissers i ha participat en competicions internacionals, com la Copa d’Europea de carnissers que es va celebrar en 2019 a Lió, en la qual va obtindre un meritori 4t lloc.

Sobre José Luis Collazos: amb àmplia experiència com a docent de carnisseria, a més d’avaluador i assessor de competències del sector, ha treballat a més com a professional de la carnisseria i participat com a jurat en diversos concursos nacionals i internacionals.

Font: CedeCarne.

Si vols fer-nos qualsevol consulta, truca’ns o escriu-nos, estarem encantats d’atendre’t.

T’ha semblat interessant? Comparteix-ho!

FORMEM PART DE:

Col·laborem amb estes entitats, signes de qualitat i fiabilitat.