“La Més Murciana”, millor hamburguesa ARTESANA d’Espanya 2023

L’hamburguesa “La Més Murciana”, creada per Francisco Javier Caballero, de Carnisseria-Xarcuteria Súper Cresta (Els Garres, Múrcia), va aconseguir el matí del 8 de març alçar-se com la Millor Hamburguesa Artesana d’Espanya 2023 (elaborada en el comerç de proximitat carni), atorgat per Educarne i Meat Attraction, i la final de la qual es va celebrar en The Butcher’s Shop, l’espai exclusiu per al professional del comerç especialitzat de la carn i derivats.

L’obertura del certamen va ser a càrrec de D.Daniel Herrero, vocal de la Junta Directiva de Carnimad i Gerent de Carnisseries Herrero. I la clausura la va realitzar D.Ángel de Oteo Mosso, Director General d’Agricultura, Ramaderia i Alimentació de la Comunitat de Madrid, qui també va ser jurat del concurs. Li acompanyaven en la taula del jurat Francisco Martínez, guanyador de la passada edició i Gerent de Carnisseria Garrot; Javier Vicente Caballero, periodista gastronòmic en la revista Sobretaula; i Juan Carlos del Palau, Gerent de Carnisseria El Jamoncito.

Els concursants van defensar les seues respectives propostes càrnies amb ganes i molta professionalitat, però només una podia alçar-se amb el primer lloc i, en aquesta II Edició del concurs, va ser l’hamburguesa artesana murciana que és tot un homenatge a la seua terra, elaborada a base de carn de porc de raça camús murcià, zarangollo murcià, gelatina de formatge de cabra al pebre roig de Múrcia i espècies. Aquesta obra d’art no va deixar indiferent ni al jurat ni al públic, pel seu exquisit sabor, originalitat en la presentació i l’encertada selecció dels seus ingredients, tots de proximitat.

El segon premi es va atorgar a Josep Coll de Carnisseria Ca Fànera (La Cellera de Ter, Girona), amb la seua hamburguesa “Brunissima”, elaborada a base de carn de bou de raça Bruna dels Pirineus, xurrasco, calçots caramel·litzats amb mel, formatge d’ovella, ous de payés, pa payés ratllat i espècies; mentre que el tercer lloc va recaure en l’hamburguesa d’Alberto Martín “Torre de Tauste”, de Carnisseria Martín (Tauste, Saragossa), una recepta a base de pollastre, curri, mel de flors, mouse d’espàrrecs i pimentó del piquillo.

El finalista que va quedar en quart lloc va ser Bruno Casal de Bruno Carnicerías, amb la seua hamburguesa “A Naronesa”, de carn i papada de porc, bacon de bou cruixent, clòtxina, formatge fumat amb bedoll i quètxup de mar.

La decisió va ser realment difícil, segons va assenyalar el jurat, ja que, en paraules de Francisco Martínez, “les elaboracions eren molt artesanes i requerien molt de temps, treball i creativitat. Precisament el que diferència al comerç especialitzat de carn d’altres formats”.

Font: Educarne.

Si vols fer-nos qualsevol consulta, truca’ns o escriu-nos, estarem encantats d’atendre’t.

T’ha semblat interessant? Comparteix-ho!

FORMEM PART DE:

Col·laborem amb estes entitats, signes de qualitat i fiabilitat.