La Fira Internacional Càrnia Meat Attraction premia a la valenciana Verónica Escobar (Carnes Viver) millor carnissera jove d’Espanya

La Fira Internacional Càrnia Meat Attraction que es celebra anualment a Madrid, i que compta amb Meat Attraction Live Connect, una plataforma de networking internacional, va premiar a la valenciana Verónica Escobar, carnissera de 30 anys, que porta des del 2016 treballant en l’establiment familiar situat a la ciutat de València, Carnes Viver, com a millor carnissera jove d’Espanya.

Aquest xicotet comerç, que pertany al Gremi de Carnissers i Xarcuters de València, organització membre de Confecomerç s’ha alçat amb el major reconeixement a nivell nacional, en aquest certamen celebrat en IFEMA, en el qual s’ha valorat la capacitat d’aquesta jove professional del comerç per la seua execució en l’especejament i en els elaborats carnis.

Es tracta d’una distinció que arriba en un moment de risc per a les carnisseries, ja que si es perdera aquesta activitat comercial ens quedaríem sense una part important de la nostra artesania i cultura. Per això, des de Confecomerç hem sol·licitat ajudes directes per a aquest comerç, sector de consum intensiu, que pateix l’impacte de la inflació, amb alts costos de l’energia, imprescindible per al desenvolupament de la seua activitat, al que se suma un fort augment del preu de les matèries primeres, necessàries per a l’elaboració dels seus productes.

El premi recau en una professional de tot just 30 anys, premiant el talent jove, el valor de les noves generacions del sector, i el caràcter artesanal d’un comerç especialitzat, d’una activitat comercial de gran arrelament en la Comunitat Valenciana. Estem davant un negoci familiar, un comerç emblemàtic, que representa aqueix valor patrimonial dels nostres entorns urbans, que són els que preserven i donen perdurabilitat als oficis de tota la vida i els que garanteixen un servei d’atenció al client amb una alta especialització i producte d’artesania.

Verónica Escobar destaca que “mai havia estat en un concurs com aquest i que representa una gran satisfacció”, després d’haver aconseguit aquest guardó i reconéixer-se el caràcter artesà d’un producte elaborat, innovador i de gran creativitat que li ha valgut el primer premi a aquesta carnissera valenciana.

La jove treballa amb la seua germana en el negoci familiar, en el qual a més d’elaborar productes, es bolquen en l’ús de les xarxes socials com Tik Tok per a promocionar el seu negoci, ja que la majoria dels seus clients és gent de la seua mateixa edat, i també amb l’objectiu, afirma, de donar a conéixer l’artesanal de la seua professió, promovent i animant als joves a obrir-se camí en un ofici tan apassionant i creatiu com aquest.

La fira Meat Attraction, referent del sector carni té per objectiu mostrar la innovació i qualitat de la carn i promoure activitats com la del Concurs al millor jove carnisser, exhibicions de professionals de reconegut nivell com Mickaël Chabanon, carnisser francés campió del món en l’especialitat de bou, i Xesc Reina, xarcuter més innovador d’Espanya conegut per reinventar les sobrassades.

Dins de la programació d’aquesta fira també es va celebrar la IV Trobada de Dones en el Sector Carni, que enguany va comptar amb una taula redona sobre el lideratge femení, en la qual va participar entre altres Raquel Vañó, gerent de la carnisseria El Gourmet (Banyeres de Mariola – Alacant) , comerç associat al Gremi de Carnissers i a Confecomerç.

Font: Confecomerç.

Si vols fer-nos qualsevol consulta, truca’ns o escriu-nos, estarem encantats d’atendre’t.

T’ha semblat interessant? Comparteix-ho!

FORMEM PART DE:

Col·laborem amb estes entitats, signes de qualitat i fiabilitat.