LA CARN SALADA I FUMADA, ALIMENT PERFECTE PER A DIETES I ESPORTISTES

La carn salada i fumada o pernil de vaca és un dels aliments més demandats dels últims anys. Però, saps què és, quines propietats té, quines són les seues característiques, aspecte i sabor? No perdes detall al següent post en què donarem resposta a les dites preguntes sobre este aliment altament nutricional ideal per a consumir en dietes i per part d’esportistes.

La carn salada i fumada és un producte carni cru curat, típic de l’oest d’Espanya, obtingut per mitjà de salazonado i posterior maduració-deshidratació (carn salada, seca i ahumada) obtingut de la canal de vaquí. S’extrau dels talls dels quarts posteriors seleccionats de la vaca: tapa, cuixa, contra i maluc.

Esta carn deshidratada es caracteritza per tindre una aportació de micronutrients d’elevat valor com el calci, ferro, potassi, magnesi i fòsfor, la qual cosa la convertix en perfecta per als esportistes. També, és rica en Vitamina A i vitamines de tipus B.

D’aspecte torrat, terrós, i lleugerament foscos propis del procés d’elaboració, pareguts als del pernil presenta un sabor poc salat i de consistència poc fibrosa. Quan la proves mantindràs en la teua memòria eixe sabor tan exquisit al mateix temps que únic que et farà voler repetir com més prompte millor.

La carn salada i fumada, a diferència del consum de carn de vaquí fresca, no compta amb l’increment de greix corporal, no almenys d’aquella que no es pot eliminar. Aporta menys de 250 calories per cada 100 grams i és un xute de proteïnes directe als músculs. Si eres esportista haurien de plantejar-te incloure-la en la teua dieta.

Des del Gremi de Carniceros-Charcuteros de València t’aconsellem que, a causa de la seua difícil conservació, compres únicament el que vages a consumir. No dubtes a preguntar-li al teu carnisser de confiança per este aliment altament nutricional i aconseguix traure-li el màxim partit a les teues receptes.

Si vols fer-nos qualsevol consulta, truca’ns o escriu-nos, estarem encantats d’atendre’t.

T’ha semblat interessant? Comparteix-ho!

FORMEM PART DE:

Col·laborem amb estes entitats, signes de qualitat i fiabilitat.