La carn i el peix, aliments essencials exclosos de la baixada de l’IVA

Des del Gremi de Carnissers-Xarcuters de València, representant a més de 400 establiments de primera necessitat que sempre han estat a peu de canó, -sobretot en la pandèmia- sent essencials en tot moment i complint amb totes les necessitats de seguretat alimentària, vam sol·licitar fa temps al govern la rebaixa de l’IVA en el nostre sector i, no obstant això, no sols no ens l’han concedida, sinó que, a més, l’han realitzada de manera excloent.

D’aquesta manera, no sols aquells comerços artesans caracteritzats per la proximitat i la sostenibilitat, i especialitzats en carn i derivats ixen perdent, sino que els més perjudicats són, d’aquesta manera, els consumidors. S’ha estimat que el 28,8% ha reduït la compra de productes carnis a causa de l’augment de preus, a més de l’afegit de la no reducció de l’IVA.

María Sánchez, secretària general de CedeCarne (Madrid) exposa que “donada la situació actual d’increment de costos i preus de tots els aliments s’haurien de contemplar la baixada del tipus d’IVA reduït a superredució en la carn fresca, sent aquesta de primera necessitat i part de la nostra dieta mediterrània (bé siga de pollastre, polit, porc o vedella…)’’.

En aquesta línia, José Rodrigo, el nostre president, agrega que “si baixes l’IVA a tots i a la carn li ho mantens és com si li ho hagueres pujat’’ i recorda que aquest producte també és un pilar bàsic de la cistella de la compra.

En conclusió, la carn és un aliment bàsic en la dieta ja que aporta alguns nutrients essencials per a una dieta completa i equilibrada. La carn és font de proteïnes i vitamines, així́ com de minerals indispensables com el ferro i el zinc. Alguns d’aquests nutrients com el Zinc o la Vitamina B12 es troba quasi exclusivament en la carn pel que la seua falta pot encadenar malalties en totes les edats.

 

Si vols fer-nos qualsevol consulta, truca’ns o escriu-nos, estarem encantats d’atendre’t.

T’ha semblat interessant? Comparteix-ho!

FORMEM PART DE:

Col·laborem amb estes entitats, signes de qualitat i fiabilitat.