Jornada 7/02: Trobada Anual d’Artesans de la Carn – Nova normativa per al comerç al detall

“La I Trobada Anual d’Artesans de la Carn (EAAC) , organitzat per Cedecarne i Agrifood Comunicació, que tindrà lloc del 30 de setembre a l’1 d’octubre de 2023, ha dut a terme la primera de les seues accions promocionals celebrant una jornada titulada ‘La nova normativa per al comerç al detall’, que ha comptat amb la participació de més de 150 assistents.

La iniciativa, que ja compta amb el patrocini de El Pozo Alimentació, està emmarcada dins del que s’ha denominat ‘En Ruta cap al ‘EAAC-2023’, i ha servit perquè els professionals del sector de la carnisseria, pollería, xarcuteria i casquería conegueren de primera mà en què consisteix aquest nou decret, les seues obligacions i com complir-les. I és que el sector porta des de fa anys realitzant nombroses demandes en matèria de seguretat alimentària, innovació, digitalització i sostenibilitat. Peticions que després de la publicació del Reial decret 1021/2022, de 13 de desembre sobre el comerç minorista, s’han vist satisfetes per a continuar mantenint la viabilitat empresarial del comerç artesanal de carn.

La jornada va començar amb la benvinguda i inauguració a càrrec de María Sánchez, secretària general de Cedecarne, i Victorio Teruel, subdirector general de gestió de la seguretat alimentària de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN).

Sánchez va assenyalar que aquesta jornada serà la primera de moltes que pretenem organitzar sota el marc del ‘En Ruta cap al EAAC’ i va afegir que durant la cita més important del sector esperem rebre a més de 150 professionals que trobaran en aquest esdeveniment un punt de trobada en el qual compartir experiències per a millorar el sector.

“Per part seua, Teruel va destacar el paper de Cedecarne en l’elaboració d’aquesta nova normativa, aportant les necessitats del sector en l’elaboració del document, que obri noves oportunitats als operadors i permet al comerç minorista carn i poder enfortir.

L’acte també va comptar amb la presència de Cristina Ocerín, cap de servei de l’àrea de riscos biològics de la Subdirecció General de Gestió de la Seguretat Alimentària de la AESAN, qui va assenyalar com a novetats en la nova normativa la possibilitat de venda entre detallistes i la congelació en el punt de venda, així com l’ús d’envasos per part dels consumidors en els establiments comercials, entre altres.

Per part seua, Elena Pino, responsable de l’àrea de qualitat, seguretat alimentària i medi ambient de Carnimad, va ser l’encarregada de parlar sobre ‘La implementació dels nous requeriments del RD 1021/2022’. Durant la seua exposició, Pi va destacar els els reptes i oportunitats del Reial decret per al sector com “diversificar l’activitat, permetre arribar a nous consumidors, modernitzar instal·lacions, impulsar el relleu generacional i mantindre el compromís i implicació dels professionals en matèria d’higiene i seguretat alimentària”.


Per a finalitzar, Elena Barco, cap de l’àrea de planificació del control oficial de la Subdirecció General de Control Oficial i Alertes de la AESAN, va parlar sobre el ‘Control oficial en matèria de seguretat alimentària’ i com en aquesta nova versió de la normativa s’han afegit indicacions sobre instal·lacions, gestió d’al·lergògens, etiquetatge i informació al consumidor i altres millores després de comentaris rebuts per part del sector.

Agrifood Comunicació i Cedecarne organitzen la I Trobada Anual d’Artesans de la Carn, un esdeveniment que servirà per a posar en valor als professionals de la carnisseria, xarcuteria, pollería i casquería. Un sector on la tradició, l’ofici i els senyals d’identitat d’aquests especialistes de la carn, s’uneixen a la innovació, sent en l’actualitat un sector fort, unit i en constant evolució.

L’esdeveniment convocarà a tots els operadors a nivell nacional, amb la finalitat de conjuminar voluntats per a continuar treballant tots de manera conjunta. La primera edició tindrà lloc del 30 de setembre a l’1 d’octubre de 2023. La ubicació triada és la ciutat de Madrid, però la localització variarà cada any.”

Podeu veure el webinar sencer sobre la presentació ací.

Más info en: https://n9.cl/2ymu1

Fuente: CedeCarne.

Si vols fer-nos qualsevol consulta, truca’ns o escriu-nos, estarem encantats d’atendre’t.

T’ha semblat interessant? Comparteix-ho!

FORMEM PART DE:

Col·laborem amb estes entitats, signes de qualitat i fiabilitat.