EL GREMI DE CARNISSERS – XARCUTERS DE VALÈNCIA SE SUMA A LA NORMATIVA EN PROTECCIÓ DEL MEDI AMBIENT AMB EL COBRAMENT DE LES BOSSES DE PLÀSTIC

Els espanyols usem de mitja 180 bosses de plàstic per habitant i any, la qual cosa equival a una bossa per persona cada dos dies. D’esta manera, es genera una contaminació constant del medi ambient i un abocament nociu de residus plàstics en mars i oceans.

Des del Gremi de Carnissers – Xarcuters de València recolzem amb decisió la iniciativa impulsada per la Unió Europea amb la intenció de reduir el nombre de bosses empleades per ciutadà amb l’objectiu de disminuir l’impacte mediambiental que provoca la generació de plàstic.

Seguint la normativa i apostant per un futur sostenible, des del passat 1 de juliol, estarà prohibit el repartiment gratuït de les bosses lleugeres i xicotetes en els nostres establiments comercials d’Espanya, entre els que s’inclouen els nostres establiments.

Segons la directiva europea de 2015, les bosses de plàstic es classifiquen, segons el seu pes, en tres categories: les « molt lleugeres», (menys de 15 microns) per a productes d’higiene, frescos o a granel com a fruites, carn o peix; les «ligeras» (menys de 50 microns) , fins ara gratis en la majoria dels establiments; i les «gruesas» (més de 50 microns) per les que ja es cobra.

Un impacte mediambiental que podem canviar

Segons l’ONU, cada any els oceans reben entre 8 i 13 milions de tones de plàstic. Este fet presenta una amenaça a la vida marina i al seu torn, a la humana, a causa del seu efecte sobre la cadena alimentària. Així mateix, destruïx els ecosistemes naturals i provoca greus problemes de contaminació en el medi ambient.

En concret, les bosses lleugeres són les més contaminants de tots els grups a causa del caràcter d’immediatesa amb què es consumix. A més, la taxa de reutilització d’estes és inferior a les bosses grans i tendixen a dispersar-se en l’entorn amb més freqüència degut al seu reduït pes..

Des del Gremi de Carnissers – Xarcuters de València fem una crida a l’ús responsable de les bosses de plàstic i animem a la reutilització dels objectes fabricats amb ell.

Si vols fer-nos qualsevol consulta, truca’ns o escriu-nos, estarem encantats d’atendre’t.

T’ha semblat interessant? Comparteix-ho!

FORMEM PART DE:

Col·laborem amb estes entitats, signes de qualitat i fiabilitat.