FEDACOVA I CARVAL DEMANEN QUE L’ADMINISTRACIÓ VALENCIANA RECOLZE A LA INDÚSTRIA CÀRNIA

La Federació d’empresaris Carniceros-Charcuteros de la Comunitat Valenciana – CARVAL-, a través de FEDACOVA, denúncia una caiguda de vendes provocada pel tancament de l’hostaleria i restauració que posa en perill centenars de negocis i ocupacions en la Comunitat Valenciana

CARVAL, entitat integrada en FEDACOVA, també demanda que des de, les administracions i mitjans públics, no es demonitze el consum de carn i reivindica els beneficis d’una dieta equilibrada

FEDACOVA arreplega i fa seua la demanda de la federació d’Empresaris Carniceros-Charcuteros de la Comunitat Valenciana -CARVAL- per a rebre suport institucional cap al sector carni de la Comunitat Valenciana.

En este sentit, la Federació de Carniceros-Charcuteros de la Comunitat Valenciana CARVAL, junt amb el propi Gremi de Carnissers de València demanda un suport explícit al sector per part de l’Administració ja que s’ha vist seriosament perjudicat pels efectes del tancament de l’hostaleria i de la restauració en la Comunitat Valenciana.

Esta entitat, membre de FEDACOVA, i que reunix a més de 400 establiments en tota la Comunitat Valenciana, està formada per xicotetes empreses, la major part d’elles familiars, que han vist com s’han reduït notablement les seues vendes.

Segons dades proporcionats pel propi Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, la reducció del consum de carn, especialment la de vaquí, s’ha reduït un 20%. Un altre dels motius d’esta reducció durant els mesos de la COVID- 19 ha sigut la contracció del gasto i la reducció de la carn en la cistella d’anar a comprar, segons dades de la patronal nacional, Provaquí.

Fonts de FEDACOVA confirmen que tota la cadena de valor del sector carni ha vist minvada les seues vendes, fruit del tancament d’hostaleria i restauració. “El consum de les llars no ha suplit esta reducció de vens, i dónes dels ramaders, fins als carnisseries estan patint els conseqüències negatives del tancament hostaler”.

Davant d’esta situació, des de la Federació d’Empresaris de Carniceros-Charcuteros de la Comunitat Valenciana, a més de demanar un suport institucional, demanden que no es recolze iniciatives que demonitzen el consum de carn

Per la seua banda, Jose Rodrigo, com a president de la Federació CARVAL i Gremi de Carnissers-Xarcuters de València, ha denunciat “iniciatives que és promocionen dónes de l’Ajuntament de València i que compten amb suport de diferents administracions en què és demonitza i és perseguix el consum de carn”. “Considerem que l’Administració no pot recolzar iniciatives que perseguixen un aliment en concret i que està en la base de l’alimentació dels valencians”. “A més, un suport a iniciatives que perseguixen el consum de carn, sense entrar en detalls, pot provocar una caiguda encara major dels vens i posar en risc el futur d’un sector considerat essencial, que no sols dóna treball a centenars d’empreses familiars, sinó que proporciona un important servici de proximitat en estos moments”.

Beneficis del consum de carn:

Des del Gremi de Carniceros-Charcuteros de València, recorden que “els propis metges d’atenció primària, recomanen el consum de carn de fins a 3- 4 racions a la setmana”.També arreplega les declaracions de responsables de SEMERGEN – Societat Espanyola de Metges d’Atenció de Primària- que considera que “el consum de carn té importància en les persones majors ja que té una elevada qualitat nutricional, un sabor molt acceptat, una fàcil digestibilitat i una gran varietat de formes de preparació”.

Junt amb CARVAL i les entitats que formen part d’ella, inclòs el Gremi de Carnissers de València, s’han sumat a esta demanda i a esta denúncia FEDACOVA, CEDECARNE – Confederació Espanyola de Detallistes de la Carn, la Confederació de Mercats d’Espanya, CONFECOMERÇ i CONFEMERCATS (Federació que reunix al comerç de proximitat i Mercats Municipals de la Comunitat Valenciana)

Si vols fer-nos qualsevol consulta, truca’ns o escriu-nos, estarem encantats d’atendre’t.

T’ha semblat interessant? Comparteix-ho!

FORMEM PART DE:

Col·laborem amb estes entitats, signes de qualitat i fiabilitat.