Quan i com s’inicia en el món del màrqueting del sector carni?
Carnívora Gurmet naix de la idea de donar visibilitat a la dona en el sector carni a més de promoure i defensar el consum de carn des de l’entreteniment , la diversió i la cultura de la carn.
Quan vaig realitzar a través de la UNED el màster de Community Management, vaig decidir fer el treball final de màster sobre aquesta idea, però va anar durant la pandèmia quan va arribar a establir-se en RRSS.
Com animaria a algú al fet que vulga iniciar-se en aquesta professió?
El sector carni és meravellós. És un sector molt compromés i difícil, ple d’escandalls, números, peces, qualitats… però alhora és un sector en el qual pots gaudir moltíssim.
Només se m’ocorre animar-los des del que jo vaig sentir quan vaig decidir dedicar-me a ell: l’esforç que requereix diàriament i l’adrenalina que genera són totalment addictius.
Recorde els primers dies que arribava a treballar a les 5 del matí, atesos aqueixos carnissers que després obrin les seues carnisseries mes vesprada… estava entre marejada pel madrugó i satisfeta pel treball ben fet.
Vosté participarà com a ponent en una de les jornades de la Trobada Anual d’Artesans de la Carn, concretament en la ponència ‘Carnissers influencers’. Existeix l’eina perfecta per a arribar al consumidor a través de les xarxes socials?
Realment considere que la mescla de tots els canals pels quals pugues arribar al consumidor fan l’eina perfecta.
És cert que jo el que més ús és Instagram, però estic començant a dirigir-me també a un publique més jove, sobretot per generar aqueixa cultura de la carn de la qual sempre parlem. Les noves tendències alimentàries potser despisten una mica a aquestes generacions més joves i intent comunicar-me amb ells a través de Tiktok d’una forma directa i transparent perquè valoren i entenguen el perquè de les coses.
Facebook, al seu torn, potser ho utilitza un publique mes major. Tot depén de qui et vulgues dirigir.
En el meu cas use tots, cadascun amb el seu estil però el meu perfil i la carn, no tenen edat.
Com valora la celebració de la I Trobada Anual d’Artesans de la Carn? Què creu que aportarà aquesta cita al sector?
Per descomptat que la meua valoració és súper positiva. Sempre he pensat que el nostre sector necessitava generar mes sinergies i estar més unit, ja siga per unes coses o per unes altres.
Espere que el que aportació al sector siga realment això, un inici d’unió de forces per una defensa de la nostra artesania, el nostre saber fer i la nostra qualitat. Els professionals del sector en aquest país estan invertint cada dia per a complir amb cada requisit exigit (m’agradaria que compararen això amb qualsevol altre sector), generant producte de qualitat i informant sobre cada producte.
Això és el que necessita el consumidor: informació, transparència i, sobretot, llibertat per a decidir el que és bo o dolent. Per tant, per a defensar el nostre, què millor que tots nosaltres.
Finalment, què els diria als professionals del sector perquè s’inscriguen a la trobada?
Que ningú és tan fort com tots nosaltres junts. S’està demonitzant al sector, els nostres costums i la nostra alimentació generant un preocupant futur econòmic en el sector. Crec que això és suficient, estic segura que tots som conscients d’això.
És el nostre moment, i no podem passar per ell sense dir o fer res. Visca la carn!
Font: Artesans de la Carn.