Entrevista a Carlos Catalá – futur ponent de la Trobada d’Artesans

Quan i com s’inicia en el món de la carnisseria?

La carnisseria ha sigut part de la meua infància i he crescut amb ella, atés que soc la tercera d’una generació de carnissers que es remunta al 1964. Encara que el meu desenvolupament professional va començar entre fogons formant-me com a cuiner, molt prompte vaig entendre que la meua passió i tradició familiar era el que més m’atreia. Vaig començar a treballar en el món de la carnisseria a l’edat de 18 anys. Sempre he sigut un apassionat de la carn i l’ofici de carnisser el portava en la sang. Vaig començar treballant en la carnisseria dels meus pares i ràpidament vaig entendre gràcies a les meues experiències prèvies en alta cuina, que havia d’evolucionar a un nou model de carnisseria.

Com creu que és considerada la figura del carnisser?

Crec que la figura del carnisser ha guanyat molt de respecte i consideració en els últims anys. Sabem que els consumidors estan més interessats en la qualitat i l’origen dels productes que compren, els carnissers tenim un paper clau en l’educació i assessorament dels nostres clients. Els carnissers som vertaders experts en el nostre ofici i el nostre coneixement sobre els diferents talls de carn i tècniques de preparació és hui dia molt valorat pels consumidors.

Com animaria a algú al fet que vulga iniciar-se en aquesta professió?

La carnisseria és una professió apassionant i gratificant que requereix habilitats específiques i coneixements especialitzats. Animaria a qualsevol persona interessada en la carn i la gastronomia a considerar la carnisseria com una opció professional. Així mateix, és important tindre en compte que la carnisseria és un treball dur i exigent, però també és una professió molt satisfactòria. Si eres apassionat, curiós i disposat a aprendre, la carnisseria pot ser la carrera ideal per a tu.

Vosté participarà com a ponent en una de les jornades de la Trobada Anual d’Artesans de la Carn, concretament en la ponència ‘Degustació en punt de venda’. Quins avanços tecnològics ha realitzat el sector en aquest sentit?

En el sector de la carnisseria estem experimentant una autèntica revolució tecnològica. La tecnologia de la carn és cada vegada més sofisticada i els carnissers estem utilitzant noves eines per a millorar la qualitat i l’experiència del client. Quant a la degustació en punt de venda, s’estan utilitzant noves eines per a permetre als clients conéixer els diferents talls de carn i tècniques de preparació. En carnisseria Catalá apostem ja per visites interactives i vídeos en línia per a l’assessorament i l’aprenentatge dels nostres clients. D’aquesta manera fomentem el coneixement a través d’aquestes eines. Només així poden arribar a apreciar el nostre producte tant com nosaltres.

Com valora la celebració de la I Trobada Anual d’Artesans de la Carn? Què creu que aportarà aquesta cita al sector?

La celebració de la I Trobada Anual d’Artesans de la Carn és una gran iniciativa per al sector de la carnisseria. Aquest esdeveniment ens permetrà als professionals del sector compartir coneixements, debatre sobre les últimes tendències i establir contactes importants. Crec que aquesta cita serà molt positiva per a la nostra professió, ja que ajudarà a fomentar l’intercanvi d’idees i el treball en equip, una cosa fonamental per al creixement i desenvolupament del sector carni.

Finalment, què els diria als professionals del sector perquè s’inscriguen a la trobada?

Els diria que és una oportunitat única per a posar en valor la seua professió i aprendre de les novetats i innovacions existents en cada baula de la cadena de valor. A més, podran compartir experiències amb altres professionals i establir contactes per a futures col·laboracions. Aquest esdeveniment està dissenyat per a secundar i fomentar el creixement del sector, i assistir a ell és una inversió en la seua formació i en el futur del seu negoci. Així que no falles!

Font: EAAC

Si vols fer-nos qualsevol consulta, truca’ns o escriu-nos, estarem encantats d’atendre’t.

T’ha semblat interessant? Comparteix-ho!

FORMEM PART DE:

Col·laborem amb estes entitats, signes de qualitat i fiabilitat.