EN LA CARNISSERIA-XARCUTERIA,COM AFECTEN LES MESURES DE SOSTENIBILITAT ECONÒMICA?

El passat 2 d’agost es va publicar en el BOE una nova normativa que, entre altres, estableix mesures per a l’estalvi energètic i gestió de la climatització que afecta a tots els establiments comercials inclosos el comerç especialitzat.

Així, a partir del 9 d’agost i fins a 1 de novembre de 2023, els establiments afectats per aquesta mesura, que amplia temporalment les obligacions de gestió i de consum eficient recollides en el Reglament d’Instal·lacions Tèrmiques en Edificis (*RITE),  tindran que:

Mantindre les temperatures de calefacció i refrigeració limitades a 19 i 27 graus centígrads, respectivament, amb una humitat relativa compresa entre el 30% i el 70%. Aquests llindars de temperatura hauran d’ajustar-se, en el seu cas, per a complir amb el que es preveu en el Reial decret 486/1997, de 14 d’abril, pel qual s’estableixen les disposicions mínimes de seguretat i salut en els llocs de treball.
Apagar l’enllumenat dels aparadors des de les 22.00 hores. Aquesta disposició també s’aplicarà als edificis públics que estiguen desocupats en aqueix moment.

Aquestes noves limitacions de temperatures, igual que les anteriors ja establides, donada la naturalesa de l’activitat exercida en els nostres establiments, en principi no són d’obligat compliment per als establiments d’especialitzats de comerç al detall de carn, atés que els recintes com a obradors, zones d’especejament i envasament per normativa sectorial han de trobar-se a temperatures inferiors de les establides.

Així mateix, a la sala de vendes, aquests nous límits de temperatures tampoc serien d’estricta aplicació atés que la sala de vendes és un lloc de treball per al personal dels establiments que fan treballs lleugers com ara el despatx, especejament, talle…, podent trobar-se l’espai de sala de vendes en un rang de temperatures entre 14 °C i 25 °C, sent així mateix una altra de les raons d’excepció a aquests rangs la protecció de l’ambient enfront d’altes temperatures per al millor rendiment i protecció de l’equipament frigorífic en el qual s’exposen els productes objecte de venda de l’activitat i que necessiten unes condicions de conservació a temperatura regulada.

Tots els establiments comercials, inclosos els del comerç especialitzat de la carn, hauran d’informar a través de cartelleria o pantalles de les mesures que aplica l’establiment per a contribuir a l’estalvi energètic. Aquesta informació haurà de trobar-se visible a l’entrada dels establiments o altres ubicacions on es troben dispositius de control i visualització del rang de temperatura i humitat de l’establiment.

Per a facilitar aquesta obligació en col·laboració amb *Confecomerç hem preparat uns models de cartells informatius, amb les principals mesures recollides en la nova normativa. Si fins i tot no els tens, posa’t en contacte amb el Gremi.

Abans 30 de setembre tots els establiments afectats hauran de disposar d’un sistema de tancament de portes adequat per a impedir que es queden obertes permanentment, amb el consegüent balafiament per pèrdues d’energia a l’exterior. Aquest podrà consistir en “un senzill braç de tancament automàtic de les portes“.

L’enllumenat d’aparadors de tots els locals comercials haurà de mantindre’s apagat des de les 22 hores.

Pots traslladar-nos els teus dubtes a: info@grecarval.com

Si vols fer-nos qualsevol consulta, truca’ns o escriu-nos, estarem encantats d’atendre’t.

T’ha semblat interessant? Comparteix-ho!

FORMEM PART DE:

Col·laborem amb estes entitats, signes de qualitat i fiabilitat.