El talent jove també es premia a Gran Bretanya

En aquesta ocasió viatgem a Otley per a un municipi d’uns 14.000 habitants en el centre d’Anglaterra, en el qual la carnisseria “Geo Middlemiss & Són” compta amb Luke Midlemiss, el recentment triat jove carnisser de l’any en els premis “Butcher´s Shop of the Year Awards” que es concedeixen tots els anys a Gran Bretanya. Gràcies a ell, podrem conéixer una mica més sobre el món de la carnisseria a Gran Bretanya i com els joves es formen en la professió i mantenen vives les carnisseries familiars.

En primer lloc, enhorabona pel teu recent guardó com a jove de l’any a Gran Bretanya. En què consisteix aquest guardó i qui el concedeix?
Els amos de les botigues poden nominar als seus joves emprats. D’entre tots els nominats, se seleccionen a cinc finalistes avaluant-se cada candidatura per a seleccionar al millor jove de tots ells. El premi va ser entregat per la celebritat local Nigel Barden.

Creus que suposarà un impuls en la teua carrera com a carnisser?
Crec que només hi ha una direcció per a la meua carrera com a carnisser i és cap amunt. Tinc tantes coses per aconseguir en el sector de la carnisseria que fins i tot tinc l’esperança d’obrir el meu propi restaurant algun dia, a més d’obrir diversos establiments durant la meua carrera.

Explica’ns una mica sobre la teua experiència, quina edat tens i quan vas començar en la carnisseria?
Des que tinc memòria, sempre he estat en la granja i la carnisseria la porte en la sang, com es diu. Vaig començar oficialment a la botiga treballant els dissabtes quan tenia 13 anys, després a temps complet des dels 16 anys, assistint al Leeds City College i després vaig passar un any convertint-me en un carnisser amb llicència completa als 17 i ara tinc 20 anys amb totes les meues metes i objectius per complir.

A Espanya no comptem amb una formació reglada per a ser carnisser i la majoria dels joves van adquirint experiència en les empreses. Existeix formació professional per a carnissers a Gran Bretanya? Quin ha sigut la teua fins ara?
He assistit a l’institut on he obtingut secundària i vull seguir en batxillerat. Un dia desitge tindre un mestratge en carnisseria per a convertir-me en un mestre carnisser. Diria que vaig obtindre la major part de la meua experiència a través de tasques manuals i experiència en el lloc de treball, ja que és el millor per a aprendre i adquirir coneixements.

Actualment, el relleu generacional i la incorporació de joves és un dels majors reptes als quals s’enfronta el sector a Espanya i altres països europeus. Teniu el mateix problema a Gran Bretanya?
A Gran Bretanya ens enfrontem als mateixos desafiaments que a Espanya quan es tracta d’involucrar als joves en el sector, ja que és un treball que es cree relativament dur i eminentment pràctic.

Pel que veiem, la teua carnisseria és de caràcter familiar, té més de 100 anys i tu eres ja la sisena generació. Com ha aconseguit la carnisseria mantindre’s durant tant de temps? Què la diferència d’unes altres?
La botiga ha estat funcionant durant 141 anys i continua sent potent. Diria que es deu a la nostra base de clients, ja que són molt lleials. La carn que embenem és d’alta qualitat, d’origen local i ho fem a preus molt competitius. El principal és que mantenim una bona relació amb cada client i sabem exactament el que succeeix després i complim amb les seues expectatives.

I passem a l’última pregunta, amb la qual volem donar a conéixer als nostres lectors una mica més sobre els productes elaborats que poden adquirir-se en les carnisseries britàniques per Nadal. Què és el que més es consumeix en aquestes dates? A part del famós polit, existeix algun altre plat típic?
Els nostres clients enguany vindran a comprar una llarga llista de productes com a púdings de Yorkshire, salsitxes embolicades (pigs in a blanket), farciments, pernils, rostits de vedella, porc i corder o pastissos de porc. I en reemplaçament directe del tradicional polit, els consumidors estan apostant per l’oca.

Moltes gràcies, Luke, et desitgem que tingues molta sort i que amb aquest guardó no hages fet més que començar en la professió.

Font: CedeCarne

Si vols fer-nos qualsevol consulta, truca’ns o escriu-nos, estarem encantats d’atendre’t.

T’ha semblat interessant? Comparteix-ho!

FORMEM PART DE:

Col·laborem amb estes entitats, signes de qualitat i fiabilitat.