El Comerç carni ja no haurà de pagar més la taxa SANDACH

Si ets empresari/a del sector de la carnisseria-xarcuteria, enhorabona! Aquesta notícia respon a una demanda històrica i és realment positiva per al teu negoci!

Des del Gremi de Carnissers-Xarcuters de València, en col·laboració amb CEDECARNE hem lluitat incessantment per i per al sector carni, pel nostre ofici, perquè el nostre objectiu és vetlar pels teus interessos i el desenvolupament de la teua empresa. Així que… molt atent/a! A partir del passat 14 d’abril de 2023, qualsevol import cobrat per destrucció de SANDACH i el concepte de la qual vinga referit a aquesta norma derogada, que s’incloga en les factures emeses i rebudes entre operadors de la cadena alimentària càrnia és, per tant, IMPROCEDENT, perquè la norma ha sigut publicada, sent així d’OBLIGAT I GENERAL COMPLIMENT.

Tant CedeCarne com nosaltres, portem més de 20 anys treballant per a posar fi als índexs de repercussió dels costos de destrucció de subproductes (SANDACH) en les carnisseries-xarcuteries espanyoles; comerços que porten des de 2002 pagant aquest índex de repercussió als proveïdors de la cadena, la qual cosa podia suposar de mitjana 2400 € de despesa extra a l’any per establiment.

I…QUÈ ÉS AIXÒ DEL SANDACH?

Molt fàcil, és un reglament en el qual s’estableixen les normes sanitàries aplicables als subproductes animals i els productes derivats no destinats al consum humà (l’acrònim del qual és SANDACH) i pel qual es deroga un altre reglament. Aquest últim estableix normes en matèria de salut pública i salut animal amb la finalitat de previndre i reduir al mínim els riscos que comporten aquests productes. Així, disposa, entre altres coses, uns controls per a la recollida, el transport, la transformació, l’ús i l’eliminació dels subproductes animals, inclosos els residus d’origen animal.

Aquesta regulació va suposar en aquest moment inicial un impacte en tot el sector, ja que les opcions per a gestionar els residus eren molt reduïdes, es mancava d’instal·lacions suficients per a complir amb el que s’estableix i el residu d’origen animal passava de ser un ingrés a constituir un cost, al qual se sumava el risc de no poder gestionar els residus que es recollien per falta d’instal·lacions i informació.

Amb la finalitat d’avaluar la situació actual, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació va encarregar un estudi per a l’anàlisi de l’evolució en la gestió dels Subproductes Animals No Destinats al Consum Humà en funció dels riscos en matèria de sanitat animal, salut pública i mediambientals, incloent-hi una valoració econòmica de la gestió dels SANDACH tenint en compte l’avanç en el tractament d’aquests subproductes en els últims anys.

Les conclusions d’aquest estudi indiquen, segons el Ministeri que el sector de gestió de SANDACH s’ha adaptat a l’evolució dels seus clients, de les seues necessitats i de l’economia en general, buscant tractaments que facen més eficient la prestació dels seus serveis.

Així doncs, com anunciàvem, a partir del 14 d’abril de 2023, qualsevol import cobrat per destrucció de *SANDACH i el concepte de la qual vinga referit a aquesta norma derogada (Ordre APA/1556/2002, de 21 de juny) que s’incloga en les factures emeses i rebudes entre operadors de la cadena alimentària càrnia, és improcedent a l’ésser la norma publicada d’obligat i general compliment; alguna cosa que pot suposar per a una empresa mitjana del sector un estalvi de 2400 € en la facturació anual.

Si vols ampliar informació, consulta la pàgina web de CEDECARNE.

Si vols fer-nos qualsevol consulta, truca’ns o escriu-nos, estarem encantats d’atendre’t.

T’ha semblat interessant? Comparteix-ho!

FORMEM PART DE:

Col·laborem amb estes entitats, signes de qualitat i fiabilitat.