EL 94% DE LES CARNISSERIES I XARCUTERIES HA NOTAT UN FORT INCREMENT EN LA SEUA FACTURA DE LA LLUM

• Els professionals de la carnisseria-xarcuteria d’Espanya reclamen, a través de Cedecarne, l’Organització que els representa, que s’estudie la situació de les seues empreses (majoritàriament pimes i autònoms) per a buscar solucions, ja que estes, per les seues característiques particulars, han sigut de les més afectades del sector comerç, després dels canvis aplicats el passat mes de maig en la factura de la llum.
• El 44’8% dels professionals del comerç especialitzat de carn assegura haver vist incrementat el gasto en la seua factura de la llum entre un 10 i un 30%, mentres que un 37’3% d’estos tindria ara un gasto d’entre un 30 i 50% més que en els mesos anteriors. Un percentatge menor, del 17’9%, diu haver-hi sobrepasse el 50% de pujada.
Madrid. 3 de setembre de 2021 – La Confederació Espanyola de Detallistes de la Carn (Cedecarne) ha realitzat una enquesta digital als seus associats, per a conéixer com han afectat les seues empreses els canvis en la factura de la llum; desprenent-se d’ella dades tan impactants com que, en estos primers tres mesos, fins al 94% de les carnisseries i xarcuteries espanyoles ha patit un increment considerable, que afecta particularment el seu sector, ja que estos comerços necessiten disposar de moltes instal·lacions i maquinària que requerixen consum energètic, i que en alguns casos necessiten estar activades de forma constant, mentres que en altres casos el seu ús es concentra en horari comercial, sent la franja de 8 a 12 h. la de major consum, per al 66’7% dels enquestats.
Al gasto de llum habitual que ja té qualsevol comerç, les carnisseries i xarcuteries sumen, per al seu funcionament correcte, el gasto de cambres frigorífiques, mostradors de fred, talladores, envasadores, picadores i forns de cuinat, entre altres. Açò justifica que el 44’8% dels enquestats haja vist incrementada la seua factura de la llum entre un 10 i un 30%; així com la pujada d’entre el 30 i el 50% que asseguren el 37’% dels carniceros-charcuteros. Inclús, un 17’9% dels professionals diuen haver superat el 50% d’increment en les seues últimes factures.
Des de Cedecarne, preocupats per estes xifres, sol·liciten que es prenguen mesures per a solucionar la situació particular d’este sector, format per 25000 empreses, majoritàriament pimes i autònoms, perquè asseguren que, a més, moltes d’estes carnisseries-xarcuteries porten anys escometent, amb un gran esforç econòmic, una infinitat de mesures per a millorar la seua eficiència energètica i per a ser cada dia més sostenibles. No obstant això, se senten desemparats davant d’este últim increment de la factura de la llum i alguns dels seus professionals tenen por de no poder fer front a més gastos, tenint inclús que tancar els seus negocis, els quals empren a més de 58000 professionals en tota Espanya.

Si vols fer-nos qualsevol consulta, truca’ns o escriu-nos, estarem encantats d’atendre’t.

T’ha semblat interessant? Comparteix-ho!

FORMEM PART DE:

Col·laborem amb estes entitats, signes de qualitat i fiabilitat.